top of page

Prezentare ASE

 

     Infiinţată prin Decret Regal, la 6 aprilie 1913, sub denumirea de Academia de Inalte Studii Comerciale şi Industriale(AISCI), Academia de Studii Economice Bucureşti este recunoscută drept cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ economic superior din România.

La momentul actual, studenţii beneficiază de programe educaţionale şi de cercetare avansată în cadrul a 11 facultăţi. Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Eonomică a fost cea mai căutată in ultimul an. Prin rezultatele studenţilor ei şi prin profesorii deosebit de bine pregătiţi, s-a luptat în permanenţă pentru ouparea primelor poziţii în clasamentul facultăţilor din ASE, iar noi credem că a reuşit. Dincolo de premiile aduse de studenţii noştri de la Olimpiada Naţională a Studenţilor Economişti, ne putem mândri cu tineri implicaţi, competitivi şi dornici  de performanţă, atât in mediul academic , cât şi pe plan personal.

  Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică este formată din 3 departamente:

  1. Informatică Economică. Dacă îţi doreşti o carieră în domeniul IT, dacă eşti pasionat de informatică, specializarea ta este Informatică Economică. Pregătirea va fi una vastă, programarea împletindu-se cu notiuni economice, statistice şi matematice.

  2. Cibernetică Economică. Eşti o persoană analitică şi calculată? îţi plac cifrele? În acest caz trebuie să alegi Cibernetică Economică. Această specializare constă într-o pregătire ce îmbină cunoştinţele de economie cu cele de matematică şi statistică.

  3. Statistică şi Previziune Economică. Dacă eşti o persoană dinamică si îţi place să anticipezi evenimente, alege această specializare. În cadrul acesteia ţi se oferă o pregătire în domeniul statisticii cu multiplele sale componente, dar şi noţiuni matematice, economice şi informatice.

  Oamenii care se îngrijesc de bunul mers al universitaţii:

Rector: Profesor univ. dr. Pavel Năstase (rectorat@ase.ro)

Prorector: Patrimoniu, activitate administrativă, socială şi relaţii cu studenţii-Profesor univ. dr. Mitruţ Constantin (constantinmitruţ@ase.ro)

 Oamenii care se îngrijesc de bunul mers al Facultăţii de Cibernetică,Statistică şi Informatică Economică :

Decan: Profesor univ. dr. Ion Smeureanu (smeurean@ase.ro)

Prodecani: Profesor univ. dr. Emilia  Țiţan (Emilia. titan@ase.ro)

                Profesor univ. dr. Marian Dârdală (dardala@ase.ro)

                Profesor univ. dr. Claudiu Herţeliu (claudiu.herteliu@gmail.com)

 Sperăm că decizia luată va fi cea mai potrivită  pentru cariera dorită, iar noi îţi urăm succes şi să fii deschis să descoperi cât mai multe lucruri, deoarece îţi garantăm că resurse sunt din plin.

 

 

Ai carte, ai parte

 

 

       Este abia începutul anului universitar și poate că nu te gândești la serviciile pe cate ți le oferă Biblioteca Centrală din ASE, însă în rândurile ce urmează o să îți răspundem la câteva din posibilele întrebări ce se vor ivi de-a lungul studenției.

Unde se găsesc cărți?

Biblioteca Centrală este răspândită în mai multe locații și împărțită pe săli de lectură și servicii de împrumut.Poți consulta și împrumuta cărți de la următoarele locații:

-Clădirea Ion Angelescu

•Sala de lectură “Victor Slăvescu”-0118 pentru publicații din informatică,filozofie,psihologie,religie.

•Sala de lectură “Paul Bran”-0219 pentru matematică, statistică, contabilitate, mangement, marketing, turism.

•Sala “Virgil Madgearu”-0004-teze de doctorat și carte veche.

•Sala  “Ion Răducanu”-0116-ziare și reviste din domeniul economic.

• Centrul de Documentare Europeană-0118bis-publicații cu privire la activitatea UE.

-Clădirea Virgil Madgearu

În incinta CSIE,la etajul 7,se află sala de lectură CSIE și serviciul de împrumut CSIE(sălile 2716 și 2717).Cărțile din clădirea din Dorobanți sunt în principal din domeniul ciberneticii, cu peste 5000 de publicații.

 

 

 

     Cum pot împrumuta cărțile ?

Împrumutul de cărți se realizează pe baza legitimației de student emisă de către ASE.Aceasta trebuie vizată pentru anul universitar curent la Biroul Permise din clădirea Ion N. Angelescu,etajul 2,sala 0216.

 

 

     Cum găsesc cartea dorită ? La adresa http://opac.biblioteca.ase.ro/opac găsești catalogul online al publicațiilor prezente în fiecare locație,precum și disponibilitatea și numărul de exemplare existent.

În rețeaua de intranet a ASE-ului ai acces la baze de date internaționale cu publicații și articole de specialitate.Mai mult,unele cărți pot fi găsite pe internet și descărcate de pe Biblioteca Digitală www.biblioteca-digitala.ase.ro/biblioteca/model/index2.asp.

 

 

 

 

 

    Ce fel de cărți pot împrumuta ?

Pentru a ști ce carte poate fi împrumutată,trebuie să te uiți pe cotorul cărții,la culoarea bulinelor lipite.

•Bulina Verde – poate fi împrumutată pentru o perioadă de minim 3 zile ( la sfârșitul cărții,pe coperta interioară, se află un cod ce indică numărul de zile : “itz”-3 zile, “its”- 7 zile, “itm”- 15 zile și “itl”- 30 de zile).

•Bulina Portocalie – poate fi împrumutată doar o zi pentru fotocopiere,însă este necesară completarea unui bulletin de împrumut.

•Bulina Roșie – sau lipsa bulinei- o carte nu poate fi împrumutată.

 

 

    Maxim 3 cărți pot fi împrumutate în același timp,iar termenul de restituire poate fi prelungit o singură dată.Depășirea acestui termen duce la suspendarea permisului de bibliotecă pe o periodă proporțională cu numărul de zile de întârziere și plata unei sume de bani conform tarifelor în vigoare.

 

 

   În ASE , o sală are un număr de forma XYZZ, se interpretează astfel :

 

      X=numarul cladirii Y=numarul etajului ZZ=numarul salii

 

 

 

  Căminele ASE-ului

 

 

    Moxa-Este situat foarte aproape de Piaţa Romană (aproximativ 15 min de mers pe jos), de Gara de Nord şi Casa Studenţilor Economişti, din strada Frumoasă, unde se află sediile organizatiilor studenţeşti din ASE, Comisia de Cazare şi sediul Senatului Studenţesc. Confortul este diferit în funcţie de literă. Cel mai râvnit este căminul Moxa D, unde condiţiile sunt foarte bune: camerele sunt de patru persoane, cu baia în cameră..Moxa B-C oferă condiţii de trai bune, însă baia este pe hol la comun.

 Belvedere A1-A4 –Căminele A1-A4 sunt situate la numai 3 minute de Complexul Belvedere Nou, dar gradul de confort diferă faţă de acesta. Camerele sunt de 3 persoane, iar baia este la comun, pe hol. Pentru a ajunge la facultate cea mai bună variantă este să iei metroul de la staţia Crângasi. Fetele şi băieţii stau în clădiri separate.

 Belvedere Nou –Complexul Belvedere Nou este situat lângă Regie, fiind format din 3 cladiri, camerele fiind de 4 persoane, cu baie proprie în cameră şi un mic balcon. La fiecare etaj se află  sală de lectură, dar şi două oficii pe etaj, utilate unde se poate găti şi mânca. Căminele din acest complex sunt printre cele mai bune ale ASE-ului, iar pentru a prinde loc aici trebuie să ai o medie destul de mare.

 Agronomie-Campusul din Agronomie este situat în zona de nord a capitalei, aproape de Piaţa Presei Libere şi parcul Herăstrău. Există  două cămine separate: C2 pentru băieţi şi C1 pentru fete. Camerele sunt de 4 persoane, iar baia este la comun, pe hol. Cele două cămine sunt dotate cu bucătărie la fiecare etaj şi săli de lectură.

 Tei –Acest cămin se află în apropiere de Parcul Circului, are 8 etaje, camerele fiind spaţioase, cu o capacitate de 5 locuri şi baie comună. In apropiere se află o  spălătorie, unde îţi poti spăla şi usca hainele la un preţ rezonabil.

 Vitan –Se află pe ultimul loc în topul preferintelor. Camerele sunt de trei persoane, sunt dotate cu chiuvetă, restul serviciilor sanitar-igienice aflandu-se la comun. Partea bună a lucrurilor: căminele sunt mixte, iar petrecerile par să dureze la nesfârşit.

 

 

 

Cantină

 

 

 

    Ai ajuns în București ,ești student cu acte în regulă și nerăbdător să dai startul unui nou început departe de casă.

Cu toate astea ,ești nevoit să te obișnuiești cu pachetul de mâncare primit o dată pe săptămână ,care abia îți ajunge pentru două,trei zile , și cu siguranță nu vrei să îți cheltui toți banii pe mâncare.Din fericire, ASE-ul are cele mai ieftine și mai bune cantine.

Cantina din MOXA,este renumită pentru prețurile mici,unde,la o sumă de aproximativ 10 lei ai un meniu complet format din două feluri de mâncare,o salată,deset și o sticlă mare de apă.Meniul este foarte variat și se schimbă la fiecare săptămână,dar cozile la care trebuie să stai sunt pe măsură.Va trebui să fii acolo încă de la ora de deschidere(12),ca să fii sigur că prinzi și desert.Dar cu siguranță toată așteptarea va merita și vei pleca fericit și mulțumit.

   Cantina Moxa,nu este singurul loc unde poți mânca mai ieftin.Cantina din clădirea Cihovski îți stă la dispoziție,dar prețurile sunt mai mari decât în Moxa.

Dacă stai în căminul Tei sau în apropiere poți mânca de la cantina celor de UTCB(Universitatea Tehnică de Construcții București),iar cei din Agronomie au în campus cantina celor de la USAMVB(Universitatea De Științe Agronomice și Medicină Veterinară București).

Când foamea te trăznește și nu ai timp să ajungi la cantină,îți poți potoli foamea cu sandvișurile din tonomatele amplasate în interiorul facultății sau la metrou,sau îți poți cumpăra covrigi de la covrigăriile din zonă.

 

 

 

Articol realizat de: ALEXANDRA AMALIA

Site realizat si administrat de: Negoescu Cristian

© 2023 by Name of Marketing Solution. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook
bottom of page