top of page

Site realizat si administrat de: Negoescu Cristian

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Title. Double click me.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Celebritățile CSIE

 

Ce au în comun un om de televiziune,rectorul celei mai mari universități economice din România, un commentator sportive, o persoană aflată la conducerea unei multinaționale și un pictor?Au absolvit aceeași facultate, pe care ai ales-o și tu, și de la care spei, ca la finele ciclului academic, să obții un bagaj tehnic care să te propulseze pe piața muncii.

Pavel Năstase ,actualul rector al Academiei de Studii Economice, a absolvit în anul 1975 cursurile aceleiași facultăți pe care o să o urmezi și tu,numită la vremea respectivă Facultatea de Calcul Economic și Cibernetică Economică.

Ocupant al unei funcții de conducere în Departamentul de Acreditare din cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior din România (ARACIS), Pavel Năstase pune preț pe educație, de numele său legându-se inițierea unei conferințe internaționale anuale pe tematici de cercetare științifică și acreditarea Facultății de Contabiliate și Informatică de Gestiune la nivel internațional.

Poate ai norocol să îți fie profesor, deoarece printre disciplinele pe care le predă acesta se numără Bazele Tehnologiei Informației,Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date,Tehnologia Aplicațiilor Web sau Managementul Informației Financiar-Contabile.

Mircea Badea este un om de televiziune binecunoscut și controversat, care prin opiniile sale exprimate cu dezinvoltură, a consacrat expresia «Trăim în România și asta ne ocupă tot timpul. »

Poate că știai că Mircea Badea prezintă emisiunea “ În gura presei” și o emisiune zilnică la Radio Zu,a scris articole de opinie pentru cotidianul “ Jurnalul Național” și a avut o tentativă de a intra în afaceri cumpărând o fabrică de chibrituri, dar ce nu știai este că a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică.

Sub îndemnul mamei lui, Mircea a urmat cursurile fără frecvență ale facultății noastre, mărturisind că “ într-o singură lună am dat 25 de examene de diferență ca să mă pot muta de la Facultatea de Matematică”.

Constantin Mareș ,licențiat în 1996 al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică și masterand al University of Washington Business School, în ultimii 12 ani a ocupat funcții de top în conducerea unor companii importante, având ca buget de investiții suma de 30 milioane de euro.

Deținând un traseu profesional mereu în ascensiune,Constantin Mareș a fost IT Director la ING România, respectiv Millennium Bank și datorită capacităților sale profesionale ocupă în prezent funcția de COO ( Chief Operating Officer ) la Millennium Bank.

Liviu Cihodaru , membru al “ Uniunii Artiștilor Plastici Profesionști”, personalitate ce și-a dedicat cariera artisticului, a absolvit Facultatea de Planificare și Cibernetică, secția “ Inginerie economică for Consulting, Marketing and Design” în 1984.

Pasionat de artă și design, Liviu Cihodaru a avut expoziții personale în țări precum Belgia,Olanda,Franța,iar în decursul a 20 de ani a realizat peste 25 de filme artistice de scurt metraj.

Acreditat ca fiind cel mai bun comentator sportiv în 2001-2002, 2003, 2009 și 2010, Emil Grădinaru și-a tocit coatele pe băncile Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, însă și-a urmat pasiunea pentru jurnalism și comentarea evenimentelor sportive, devenind un nume cu rezonanță în acest domeniu.

 

Articol realizat de: ALEXANDRA AMALIA

Prima lună în București

Prima sesiune

 

Proaspăt ajuns în capitală, realizezi că părinții sunt departe și că viața aici nu mai este atât de blândă ca acasă.Știm că deja ai o mulțime de întrebări, și de aceea ne-am gândit să îți oferim un plan de supraviețurie pentru prima ta lună în București!

            Nici bine nu ai deslușit traseul până la facultate, că deja ai nevoie de un abonament RATB cu reducere de 50% pentru studenți.Pentru a-ți face unul, îți trebuie mai întâi un card RATB, pe care îl obții de la un ghișeu pentru încărcarea și emiterea cardurilor RATB.O dată ce deții cardul, tot la ghișeu te prezinți cu buletinul și cu o adeverință de la secretariat din care să reiasă că ești student (adeverința înlocuiește provizoriu legitimația de transport ).

            Dacă ești integralist, atunci facultatea îți decontează abonamentul RATB, pentru aceasta trebuind să prezinți bonul fiscal ștampilat la camera 0438 din clădirea I.Angelescu, conform programului pe care îl găsești la adresa www.social.ase.ro , la secțiunea Noutăți. Pentru abonamentul Metrorex ai nevoie de aceleași documente, însă acesta din urmă nu se decontează.

            Pentru decontare, trebuie să depui un extras de cont la Biroul de Burse și Alte Drepturi Financiare (sala 5401). Dacă nu ai un cont bancar, BCR sau BRD sunt băncile agreate de ASE.

            Tot în primele săptămâni îți recomandăm să îți activezi contul IDM, care îți oferă acces la pagina personală unde afli online informații despre situația ta școlară.Dacă ești în rețeaua Orange, atunci în sesiune vei primi gratuit câte un sms cu notele examenelor.Procedura de activare o găsești aici :  

 

                                            campus-virtual.ase.ro/Autentificare/index_validare.asp

 

            Ce te faci însă dacă după atâtea drumuri și cursuri, ai nevoie de o scutire? ASE-ul îți pune la dispoziție un cabinet medical de medicină generală și stomatologie.Acesta se află în căminul Moxa D, la parter ( str. Mihail Moxa nr.11) , iar programul este luni-vineri, orele 8.00-19.00.

            Însă oricâte probleme îți apar în cale, niciuna nu se compară cu dorul de casă.Pentru asta ai carnetul cu 24 de cupoane cu reducere de 50 % pentru călătoriile CFR (la accelerat și la rapid), valabil până la sfârșitul anului calendaristic.Ce-i drept, cupoanele vor ajunge la tine abia prin noiembrie, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

            Se spune că anii studenției sunt stresanți, dar interesanți, iar noi nu îți dorim decât să ai parte de un start ușor și să te bucuri de fiecare clipă !

 

Articol realizat de: ALEXANDRA AMALIA

 

De puțin timp pare că ai început ceea ce mulți numesc “cea mai frumoasă perioadă a vieții”- Studenția.Totuși, nici n-ai apucat să te dezmeticești, să înveți mersul lucrurilor sau să îți cunoști noii colegi, că deja ești pus în fața primei sesiuni despre care toată lumea te-a avertizat cât de înspăimântătoare e.

Acest moment al vieții de student este privit de fiecare în alt mod, însă, pentru cei mai mulți dintre studenți, sesiunea va însemna stress, nopți albe, mult timp petrecut la xerox, cafea și multe băuturi energizante și multe ore petrecute la bibliotecă.Vor fi trei săptămâni în care îți vei testa limitele: vei observa că poți învăța în două zile tot atâta informație cât ai învățat pentru întreg Bac-ul, iar de multe ori nu vei dormi noaptea de dinaintea examenului.

Sfaturile noastre,drag Ciberboboc, ar fi următoarele :

•Fă rost de cursuri din timp -  nu lăsa totul pe cele câteva zile de dinaintea examenului.Pe lângă cozile interminabile de la xerox, la care ai pierde mult timp, trebuie să te gândești că cei de la care ai putea lua cursurile au , deasemenea, examen și vor avea nevoie de ele.

•Mergi la seminarii- dacă de la cursuri mai poți lipsi, deoarece teoria este ușor recuperat, în ceea ce privește partea practică a materiei, îți va fi foarte greu să o înțelegi și să o stăpânești în câteva zile.În plus, nota de la seminar îți poate fi de mare ajutor la nota finală.

•În ultima săptămână, du-te la toate cursurile și seminariile – profesorii vor rezolva subiectele de examen din anii trecuți,îți vor explica lucrurile pe care nu le-ai înțeles de-a lungul semestrului, și cel mai probabil, îți vor reaminti bibliografia, capitolele pe care trebuie să le înveți și îți vor reexplica modul de calculare al notei finale.În ceea ce privește seminariile, și aici se vor relua tipurile de exerciții făcute de-a lungul semestrului și de asemenea, vei afla nota cu care intri în examen.Astfel, vei ști la ce subiecte și rezultate să te aștepți.

 

Știm că viața de student vine cu o serie de tentații, dar te sfătuim să acorzi importanța cuvenită facultății.Dacă pe parcursul anului îți vei organiza eficient timpul, vei putea găsi atât răgaz pentru distracție, cât și pentru a învăța.

Oricum ar fi ea, prima sesiune îți va rămâne mereu întipărită în memorie, este momentul la care ai devenit,oficial,Student.

 

Articol realizat de: ALEXANDRA AMALIA

© 2023 by Name of Marketing Solution. Proudly created with Wix.com

  • Twitter Metallic
  • s-facebook
bottom of page